Завтра у Кіровограді перед міськрадою мітингуватимуть проти Кропивницького

,

5398Під стінами Кіровоградської міської ради мітингуватимуть противники назви Кропивницького завтра, 15 липня, о 10:00, повідомляють організатори у соцмережах. Таке рішення вони прийняли після того, як депутати Верховної ради без завчасного повідомлення, «з голосу» та з порушенням регламенту перейменували місто на Кропивницький сьогодні, 14 липня.

«Оскільки рішення про перейменування Кіровограда прийняте крадькома і з голосу, з грубим порушенням регламенту ВР – є великий шанс відмінити цю фальсифікацію! Прийди завтра, 15 липня, о 10:00 під стіни міськради, підтримай волевиявлення кіровоградців, які на 90% – «ПРОТИ» назви «Кропивницький»! – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні неочікувано для всіх Верховна рада 230 голосами перейменувала Кіровоград на Кропивницький.

Тим часом народний депутат, екс-очільник Кіровоградщини Сергій Ларін заявив, що збирає команду юристів, щоб скасувати перейменування Кіровограда на Кропивницький.

Пізніше міський голова Кіровограда Андрій Райкович заявив, що проти такого перейменування і тому проведе відповідні консультації з керівниками депутатських фракцій та, можливо, позачергово скличе сесію міськради з цього питання.

Як уже повідомляла «КП», 18 квітня КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда.

Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування міста на Кропивницький.
e-max.it: your social media marketing partner