Мер Кіровограда проти перейменування міста на Кропивницький

,

Raykovych5Міський голова Кіровограда Андрій Райкович одразу після перейменування міста депутатами Верховної ради на Кропивницький висловив невдоволення прийнятим рішення сьогодні. 14 липня. Він наголосив, що перейменування відбулося без врахування думки кіровоградців.

– Я вважаю, що треба дослухатися до голосу людей. З голосу не можна вирішувати ці питання. Депутати міської ради висловлювалися з приводу перейменування міста, назва Кропивницький не була підтримана. Це ігнорування думки депутатів міської ради, які набагато більше володіють обстановкою, атмосферою, в якій живуть, ніж депутати Верховної ради, при всій повазі до них. Тому і моя думка така, що все треба робити у законний спосіб. Проведено анкетування, назва Кропивницький не була ні на першому, ні на другому місці. Також питання про перейменування міста не було включене в порядок денний, не запросили мене, міського голову, а мене обирали люди міста Кіровограда. Треба дослухатися до людей, а не кулуарно з голосу вирішувати це питання, – сказав він у коментарі «Акулі».

Також міський голова заявив, що проведе відповідні консультації з керівниками депутатських фракцій та, можливо, позачергово скличе сесію міськради з цього питання.

 

Нагадаємо, сьогодні неочікувано для всіх Верховна рада 230 голосами перейменувала Кіровоград на Кропивницький.

Тим часом народний депутат, екс-очільник Кіровоградщини Сергій Ларін заявив, що збирає команду юристів, щоб скасувати перейменування Кіровограда на Кропивницький.

Як уже повідомляла «КП», 18 квітня КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда.

Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування міста на Кропивницький.

e-max.it: your social media marketing partner