Кабмін скасував необхідність ставити штампи у довідках для переселенців

,

4996Після численних скарг і звернень, уряд нарешті скасував необхідність ставити штампи про місце проживання у посвідки вимушених переселенців, учора, 8 червня.

– Головне питання пов'язане зі зміною 509-ї постанови: довідка діє безстроково, і вилучається пункт, який раніше визначав повноваження ДМС щодо проставлення позначки в довідці стосовно місця постійного проживання особи та контроль за цією особою, – пояснив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін.

Тобто, віднині потреби ставити штамп у посвідку переселенцям немає.

Нагадаємо, раніше народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Ларін звернувся з запитом про термінове вирішення питання реєстрації внутрішньо переміщених осіб.

«До мене надходять численні звернення від переселенців з приводу неможливості оформлення пенсійних та соціальних виплат через відсутність чіткого механізму та фактичною невизначеністю на місцевому рівні порядку отримання статусу внутрішньо переміщених осіб у зв’язку з передачею функцій реєстрації органам місцевої влади», – зазначалося у запиті парламентарія.

Як уже повідомляла «КП», переселенці зі сходу упродовж кількох місяців не могли оформити соціальні виплати в управлінні соцзахисту через помилку держави. Остання забрала функції реєстратора у міграційної служби, але не передала її місцевим органам самоврядування разом із іншими повноваженнями.

На сьогоднішній день на території Кіровоградської області проживає понад десять тисяч переселенців зі сходу.
e-max.it: your social media marketing partner