По справі олександрійських студентів-живодерів ще триває слідство

, Олена Сідорова

4782Олександрійські правоохоронці передали на вивчення до обласного слідчого управління справу чотирьох студентів Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету – першокурсників, майбутніх лікарів ветеринарної медицини, які жорстоко вбили цуценя та зняли на відео його розчленування.

 

– Зараз справу направили до обласного слідчого управління на вивчення, – каже заступник начальника відділу – начальник слідчого відділу Олександрії Олександр Громко. – Після вивчення прийматимемо рішення. Ще проводиться розслідування в рамках кримінального провадження за статтею 299 «Жорстоке поводження із тваринами» Кримінального кодексу. Приблизно слідчі дії можуть завершитися до кінця місяця. Підозру жодному із фігурантів не оголошували.

– Після вивчення справи у Кіровограді справу повернуть в Олександрію. Справу затребували в обласному слідчому управлінні на вивчення у порядку відомчого контролю. Далі ми вирішуватимемо, передавати справу до суду або ж застосовувати до студентів покарання, не пов’язане з Кримінальним кодексом, – прокоментував керівник Олександрійської місцевої прокуратури Ігор Білоусов.

Нагадаємо, олександрійські правоохоронці обіцяли завершити слідчі дії до кінця травня. Наголосили, що студентам уникнути покарання не вдасться.

Як писала «КП», на початку квітня четверо студентів жорстоко познущалися над твариною, яку взяли у волонтерів. Першокурсники спочатку втопили цуценя в пакеті з водою, а потім під наглядом викладача його розчленували. Резонансний випадок насилля над твариною викликав бурхливу реакцію як у захисників тварин, так і в громадськості.

Пізніше спеціальна комісія, яка працювала в закладі, визнала поведінку студентів девіантною.

e-max.it: your social media marketing partner