Поляки зняли кіно про Поплавського, бо «він втілює українськість»

,

4961Польська «ATM Studio» у рамках свого проекту про Україну зняла фільм про співочого ректора Михайла Поплавського. Стрічка вийде на польському телебаченні вже цього місяця, пише «Укрмедіа».

– Щодо вибору героїв документальних стрічок, то попередньо в соцмережах проведилося опитування. Першим у рейтингу популярності, людиною, що втілює українськість, виявився Михайло Поплавський, – пояснюють документалісти.

– Документальний фільм спонукає до дії. Фільм про чоловіка, який досяг успіху, створив себе сам, завдяки наполегливості, оптимізму і організаційного таланту, – зазначив продюсер.

Зйомки проходили в Києві, на Кіровоградщині і в Польщі.

На презентації фільму, що відбулася у Варшаві, режисер Маргарита Козера-Топинская зазначила, що фільм показує багатогранність українця Поплавського, особистість із проектним мисленням, – зазначив продюсер проекту, власник виробничої компанії «Two For Future» Войцех Видельский.

– Уся знімальна група не встигала за Поплавським. Вранці він у Верховній раді, потім університет, де безліч студентів і викладачів, далі він проводить майстер-клас, через годину їде на малу Батьківщину, а там рідня, фермерське господарство, виробництво... І так кожен день. Зустрічі, проекти, засідання, сім'я… І що дивно, за час зйомок мені передався цей скажений темпоритм, і я ще три дні не міг увійти в звичний для мене ритм життя. Мені цей фільм дає енергетичний заряд і оптимізм. Людина, яка буде переглядати його, зрозуміє, що не треба здаватися, а треба навпаки – діяти. У нас у монтажній на стіні тепер з'явилася цитата Поплавського, яку режисер фільму записала: «Немає часу на повільні танці!». Переконаний, що фільм стане популярним на польському телебаченні. Він прийметься, так як є нестандартним. Глядачі зможуть побачити Україну через призму людини, який досягає успіху, – додав оператор фільму Томаш Міхаловскі.

Як пояснюють ініціатори проекту, основна його мета – представити країну крізь призму життя й діяльність відомих українців.
e-max.it: your social media marketing partner