Долинський хабарник-начальник поліції вийшов під заставу, а свого заступника залишив у СІЗО

,

4770Начальник Долинського відділу поліції Сергій Ботез вийшов із слідчого ізолятора під заставу в сумі 116 тисяч гривень, а своєму першому заступнику Павлу Богащенку, разом з яким вимагав хабар, не допоміг зібрати 29 тисяч застави і залишив його у слідчому ізоляторі, повідомили «КП» власні джерела в правоохоронних органах Долинської сьогодні, 27 травня.

Нагадаємо, керівники відділу поліції вимагали та отримали частинами від жителя міста Долинська за перекваліфікацію тяжкого злочину на злочин невеликої тяжкості у кримінальному провадженні стосовно нього. Зокрема вони отримали дві тисячі доларів неправомірної вигоди.

Під час отримання останньої частини коштів у розмірі 700 доларів правопорушників затримали пізно ввечері 21 травня.

Кримінальне провадження розпочали в березні цього року за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з її вимаганням).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі терміном від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляла «КП», обом порушникам суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді арешту терміном на два місяці з можливістю внесення грошової застави в сумі 116 тисяч гривень для начальника та 29 тисяч гривень для його заступника.
e-max.it: your social media marketing partner