У Кіровограді колектив пологового будинку №2 порівняв оптимізацію медзакладу з рейдерським захопленням

, КП

4686Головний лікар пологового будинку №2 імені «Святої Анни» у Кіровограді Володимир Капко порівнює оптимізацію медзакладу із рейдерським захопленням. Про це він заявив, учора 26 травня.

– Так названа оптимізація закінчується знищенням. І не секрет, що половина, а може й більше працівників залишаться без роботи. Як нам пояснив адвокат, це щось на кшталт рейдерського захоплення, – заявив Капко.

Він нагадав, що пологовий будинок №2 – чи не єдиний в області, який приймає вагітних із відкритою формою туберкульозу та іншими інфекційними захворюваннями.

Натомість головний лікар пологового будинку №1 Людмила Романів переконана, що оптимізація дасть можливість покращити надання медичних послуг.

– Іде мова не про закриття, а про об'єднання. Ми всі розуміємо, що об'єднання потрібне. Всі працівники пологового будинку №2 будуть влаштовані на роботу. Зі свого боку ми обіцяємо, що жодних перешкод колективу в роботі не буде. Все це робиться для покращення надання медичних послуг, а не з метою рейдерського захоплення. Наша лікарня має гарне приміщення, необхідну кількість медперсоналу... На базі пологового будинку №1 можна буде створити перинатальний центр другого рівня, – вважає Романів.

Нагадаємо, в обласному центрі влада має намір об’єднати два пологових будинки №2 і №1. Після оптимізації пологовий будинок №2 імені «Святої Анни» ліквідують як юридичну особу.

Як уже повідомляла «КП», колектив пологового будинку №2 імені Святої Анни, що в Кіровограді, звернувся до народного депутата, екс-очільника області Сергія Ларіна захистити заклад від оптимізації.
e-max.it: your social media marketing partner