«Опозиційний блок» закликав Чорноіваненка не порушувати антикорупційне законодавство

,

ChornoivanЗаступник голови Кіровоградської регіональної організації «Опозиційного блоку» з організаційно-правових питань Ярослав Турчин закликав голову Кіровоградської обласної ради Олександра Чорноіваненка дотримуватися приписів антикорупційного законодавства і не триматися за посаду в тому випадку, коли законодавство вимагає звільнення посадової особи місцевого самоврядування, повідомляють у політсилі.

За результатами антикорупційного моніторингу, який проводила обласна партійна організація спільно з Центром співпраці і підтримки міжнародних проектів, голова Кіровоградської обласної ради – депутат від «Батьківщини» Олександр Чорноіваненко, після обрання на посаду в грудні минулого року, не давав згоди на проходження спеціальної перевірки, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

В обласній раді, де відсутня юридична служба або хоча б посада юриста, вважають, що голова обласної ради не повинен проходити перевірку, оскільки обирається на посаду вдруге поспіль.

У свою чергу, в квітні у Головному територіальному управлінні юстиції області повідомили, що Чорноіваненко не проходив спецперевірку і після першого обрання на посаду в лютому 2014 року.

Відповідно до абзацу шостого частини другої статті 58 Закону України «Про запобігання корупції», посадова особа, яка не дала згоду на проходження спеціальної перевірки або не пройшла спецперевірку, підлягає звільненню з посади.

Таку позицію підтвердили і фахівці Департаменту антикорупційного законодавства та з питань юстиції і безпеки Міністерства юстиції України, висловивши її в листі Мін'юсту від 30.03.2016 р. № 10491 / 3207-0-26-16 / 11.

Міністерство звертає в своєму листі увагу на те, що особа, призначена, обрана або затверджена на посаду місцевою радою, проходить спеціальну перевірку незалежно від повторності призначення, обрання або затвердження на посаді.

Юридична служба «Опозиційного блоку» на Кіровоградщині вжила всіх можливих заходів щодо належного інформування обласної ради про безпрецедентні факти порушення закону. Так само направила повідомлення до Національного агентства України з питань державної служби та до новоствореного Національного агентства з питань запобігання корупції.

Наступний крок – ініціювання звільнення Чорноіваненка з посади голови обласної ради в судовому порядку.
e-max.it: your social media marketing partner