Дружини полонених пікетуватимуть посольства країн «Нормандської четвірки»

, КП

4639Дружини кіровоградських військовополонених Сергія Глондара та Олександра Корінькова – Катерина та Юлія пікетуватимуть посольства країн-членів «Нормандської четвірку» сьогодні, 26 травня, повідомили вони «КП».

 

– Усе поки що без змін. Ми вже зверталися до Президента з проханням прийняти нас і роз’яснити – що влада робить для повернення наших чоловіків додому. Відповіді немає і донині. Нашій владі не до нас і не до нашої проблеми, вони нас ігнорують, – констатує Катерина Глондар.

За словами дружин військовополонених, сьогодні вони проведуть мирні акції під посольствами Німеччини. Франції та Росії, а також планують зустрітися з керівником міжвідомчого центру СБУ зі звільнення полонених Юрієм Качановим і уповноваженою президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Іриною Геращенко.

Нагадаємо, «Нормандська четвірка» – це група високопоставлених представників чотирьох країн – України, Росії, Франції та Німеччини, які беруть участь у дипломатичному врегулюванні ситуації на сході країни.

Як уже повідомляла «КП», кіровоградські спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков утримуються російськими бойовиками уже другий рік поспіль.

Вони супроводжували колону військових, що виходила з Дебальцівського котла ще 16 лютого 2015 року. Тоді її розстріляли, броньовану техніку спалили, а багатьох українців взяли в полон, у тому числі Сергія й Олександра.

З тих пір дружини військовополонениз оббивають пороги чиновницьких кабінетів, аби визволити їх. Представники влади футболять жінок від однієї інстанції до іншої.

Станом на сьогоднішній день за підтримки активістів Міжнародної громадської організації «Міст Україна-ЄС», громадської організації «Громадська Варта» та Громадської організації військових 3-го полку «Редут» звернулися з листом до Товариства Червоного Хреста України, Міжнародного комітету захисту прав людини, Української Гельсінської Спілки з прав людини, International Non-Government Organization «Amnesty Ukraine» та International Non-Government Organization «Human Rights House Kiev».

e-max.it: your social media marketing partner