На IT-фестивалі у Кіровограді грають у «Танчики» (ФОТО)

, Олена Сідорова

4736У Кіровограді стартував фестиваль Vesna-Soft, присвячений IT і програмуванню, сьогодні, 21 травня. Зараз близько півсотні учасників створюють ботів для гри «Танчики». Переможцем буде той, чий бот найдовше протримається і знищить техніку суперників на ігровому полі.

Як розповіли організатори заходу, фестиваль складатиметься з двох частин – хакатону (програмування у режимі реального часу для досягнення максимального результату) і презентації проектів у двох номінаціях – програмування та дизайн.

– Це битва штучних інтелектів. Сьогодні ми хакатонимо не так, як раніше. Буде складно, цікаво, інтригуюче. Всю ніч ми на собі тестували програму. Тепер учасники мають включити всю свою логіку і створити такий танк, який буде найспритніший і найрозумніший. Перед змаганнями ми тільки дали настанови, що їм може знадобитися, але усіх секретів не розкривали. Сьогодні вони по-новому подивляться на програмування. Такого вони ще не програмували, – розповів «КП» один із координаторів, організатор школи програмування Роман Шмельов.

 

4734

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед учасників – школярі, студенти, досвідчені програмісти та любителі. Наймолодшому учаснику – вісім років. Також вирішили позмагатися і дівчата.

– У нас така собі сімейна команда: два мої брати (одному вісім років, іншому – 11) і мій дядько, – розповідає 15-річна школярка Оля. – Я цікавлюся програмуванням вже півроку. Я ще на першому етапі розвитку в цій сфері. Тому цей захід мені дуже цікавий.

– Мені це зробити буде не складно. Задача прикольна, всі хочуть перемогти. Треба подумати, як створити цей штучний інтелект, як запрограмувати його так, як інші не придумають. Із завданням, думаю, всі справляться, – поділився учасник змагань, програміст компанії «Onix-Systems» 20-річний Костянтин Алтухов.

 

4738

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



– Не дуже страшно, проте нас уже почали «вбивати». Зараз ми задаємо своєму танку координатори пушки, прописуємо код, щоб він міг рухатися, розбираємося, – розповіли студенти Сергій і Павло.

– Наша команда вже продумала свою концепцію, тактику. Чи буде вона виграшною – подивимося пізніше, – сказали інші учасники Дмитро і Олег.

– Найскладніше – продумати, як можуть повести себе суперники. Від цього залежить удача. Взагалі дуже круто, що такого рівня фестивалі проходять у нас в Кіровограді, можна прийти показати свої знання, порівняти їх з іншими, щось нове відкрити для себе, – поділився студент Валерій Демідов.

 

4741

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підтримати учасників прийшов і начальник Кіровоградської льотної академії Сергій Неділько.  

– Для Кіровограда це традиційний і масштабний проект, – каже він. – Тому я прийшов підтримати усіх учасників, організаторів та наших партнерів. Наші курсанти презентуватимуть свої проекти у другій частині фестивалю. Ми створили регіональний IT-кластер, вже провели два всесвітніх конкурси, зокрема NASA. Зараз у голосуванні конкурсу NASA кіровоградський проект у номінації «Найкраще використання даних» на першому місці. Тому дуже приємно, що Кіровоград розвивається в IT-сфері й не відстає.

Результати фестивалю та найкращого винищувача танчиків оголосять о 18:00.

 

4735

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4739

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4740

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

фото: Олена Карпенко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner