В Україні створять електронний реєстр культурної спадщини

, КП

4729Кабінет Міністрів планує створити електронний реєстр культурної спадщини України до 2017 року. Про це йдеться в проекті плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, пише «Експрес» з посиланням на видання «ЛІГАБізнесІнформ».

 

У плані зазначається, що на державному рівні відсутня повна і достовірна інформація про кількісний та якісний склад музейного фонду України (державної і недержавної частини), не існує централізованих точних даних про рух культурних цінностей, загальний фонд втрачених, переміщених і повернутих культурних цінностей.

 

Відсутність такої інформації перешкоджає популяризації української культурної спадщини в світі, збільшення його туристичної привабливості.

 

Тому, у другому-третьому кварталах 2016 року планують ввести порядок обліку музейних предметів в електронній формі, що дозволить впровадити уніфікований стандарт обміну даними, відкриє шлях до створення ефективного інструментарію для автоматизації процесів обліку фондів і формування єдиного реєстру музейних цінностей України.

e-max.it: your social media marketing partner