Українці винайшли марсоліт і вийшли у лідери конкурсу NASA

, Олена Сідорова

4702Українські винахідники розробили проект літака для Марса Mars Hopper і зараз знаходяться в топ-3 у голосуванні на всесвітньому форумі розробників NASA SpaceApps Challenge, повідомляє «5 канал». Ще вчора, 17 травня, цей проект був на першій позиції, а сьогодні – понизився на дві сходинки.

Проект літака для Марса, розроблений українськими винахідниками, опинився серед лідерів. Цього року у конкурсі взяли участь 1287 проектів, однак у фінал громадського голосування вийшли лише п'ять.

На момент публікації новини український проект набирає 16059 голосів і посідає третє місце. Голосування продовжується до 20 травня: віддати свій голос може кожен, хто зареєструється на сайті проекту 2016.spaceappschallenge.org.

Українці запропонували замість марсохода – марсоліт, який використовує як пальне сухий лід. Україна вперше бере участь у цьому проекті, однак вже має чудові шанси на перемогу.

На першому місці македонський проект Avis. На другому – літальний апарат винахідників із Бангладеш Martian Oasis. До п’ятірки фіналістів також увійшли проект із Білорусі Wake up NEO та hypnos винахідників зі США.

 

Зазначимо, ще один український проект вийшов у фінал у категорії «Краще використання даних». Розробка кіровоградських дослідників Asterion – CYA має на меті вивчення навколоземних об'єктів за допомогою методів машинного навчання.

 

Експерти NASA оголосять результати конкурсу 23 травня.

e-max.it: your social media marketing partner