В Україні таки буде сьома хвиля мобілізації

, Олена Сідорова

Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив проведення сьомої хвилі мобілізації. Проте коли вона почнеться – наразі не повідомляють, пише Еспресо.TV.

– Внаслідок демобілізації четвертої хвилі виникне необхідність доукомплектувати ЗСУ. Комплектація буде проводитися як контрактниками, так і мобілізованими. Природно, чим більше буде залучено контрактників, тим менше необхідності в мобілізованих, – йдеться у повідомленні.

Зараз ведеться робота з мобілізованими четвертої хвилі, а також демобілізованими попередніх хвиль, для залучення їх до служби за контрактом. Після того, як стане відома кількість контрактників, тоді у Генштабі зможуть назвати потребу в мобілізованих.

Відзначається, що в ЗСУ проведена оптимізація військових частин і бойової підготовки, армія отримала нову техніку і озброєння.

– Ми робимо ставку на посилення бойових можливостей за рахунок навченості та забезпеченості, а не кількості особового складу. Таким чином, вже зараз можна сказати, що сьома хвиля буде меншою за попередні, – сказано в повідомленні.
e-max.it: your social media marketing partner