Рятувальники просять бути обережними на Водохреща

,

Служба порятунку Кіровоградщини звертається до жителів області з проханням бути обережними біля водойм під час святкування Водохреща. У відомстві застерігають, якщо не дотримуватися правил безпеки під час купання, можна завдати шкоди власному здоров’ю.

Надзвичайники нагадують, що купатися можна лише в спеціально відведених місцях, де чергуватимуть рятувальники та лікарі, у тверезому стані та якщо немає медичних протипоказань.

– Безпосередньо перед купанням слід добре розігріти м’язи (зробити гімнастику) і тільки потім пірнати в крижану воду. Після занурення треба чимшвидше насухо витертися махровим рушником та одягти сухий одяг. Не варто розтиратися снігом, – зауважують фахівці і попереджають, що перебування в крижаній воді незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму.

– За перших ознак переохолодження – тремтінні, посинінні шкіряних покривів, губ, болях у пальцях рук і ніг – людині слід негайно надати допомогу. При легкому переохолодженні постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм і змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. У разі середнього і важкого переохолодження – розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла і тепло вдягнути. Зігрівання має бути поступовим, щоб не було різкого перепаду температур, – акцентують у службі порятунку.
e-max.it: your social media marketing partner