Ларін: Комітет ВР наплював на думку жителів Кіровограда

,

Народний депутат Сергій Ларін на своїй сторінці у Facebook заявив, що Комітет із питань державного будівництва та місцевого самоврядування наплював на думку жителів Кіровограда, вирішивши, що місто варто перейменувати на Інгульськ, а не на Єлисаветград, як того хочуть люди.

«Комітет наплював на думку жителів Кіровограда і вирішив, що місто треба назвати не Єлисаветградом, як того хочуть люди, а Інгульськом. 

 

Мова велася про те, щоб відновити історичну справедливість. Але влада як не чула людей, так і не чує! Вони не запросили на своє засідання ні представників місцевої громади, ні кіровоградських депутатів. Питання вирішили нишком, як і все, що нині роблять! Вони що, створювали це місто, живуть в ньому, щоб ігнорувати думку десятків тисяч людей? Псевдопатріотичний маразм, як його не називай, все одно залишиться маразмом. А в цьому випадку ще стане маразмом, який увійде в історію», – написав Ларін.

 

Як уже повідомляла «КП», учора Комітет із питань державного будівництва та місцевого самоврядування не взяв до уваги результати громадського опитування з перейменування і хоче назвати Кіровоград Інгульськом. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Нагадаємо, за результатами підрахунку голосів кіровоградців, які взяли участь в опитуванні з перейменування обласного центру, перемогла назва Єлисаветград.

За цю назву свої голоси віддали 35 153 містян.

До 21 лютого наступного року будуть перейменовані всі населені пункти, які підлягають перейменуванню в рамках закону про декомунізацію.

e-max.it: your social media marketing partner