На Миколая волонтери подарували онкохворим дітям свято і надію (ФОТО)

,

2610Онкохворі пацієнти обласної дитячої лікарні у День Святого Миколая отримали бажані подарунки. Організувала свято для них волонтер благодійної організації «Подих життя» Наталія Селецька. Небайдужі люди, меценати і благодійники передали дітям м’які іграшки, фрукти, розмальовки, фарби, пластилін, солодощі та вітальні листівки.

– У Дашеньки ретинобластома правого ока. Дівчинка старанно виконувала всі вказівки лікарів. Крім подарунка, про який мріяла дівчинка, Святий Миколай допоміг батькам Даші придбати дрова на зиму. Сім’я дівчинки дуже вдячна всім, хто в таку скрутну хвилину допоміг,  – розповідає «КП» Наталія Селецька. – У п’ятирічного Ярославчика рак крові. Лікування йому дається дуже важко… Ярик дуже зрадів бажаним подарункам.  У такі моменти діти забувають про біль і щиро радіють.

Волонтер розповідає, що надихнули подарунки і Юру, якого вона називає переможцем у боротьбі з хворобою.

– Юрочка ще чотири роки житиме з діагнозом рак крові. Найголовніше, що зараз у нього ремісія і хороші аналізи! Через годину після привітань мені зателефонувала  мама хлопчика і сказала, що він щасливий. А це головне! – ділиться жінка. – Два життєрадісні братики сім’ї Троян, попри те, що самі борються з хворобами, небайдужі до чужого горя. Найстарший Вова дуже хвилювався за всіх діток, які лікувалися у відділенні. Свято Миколая подарувало і їм хвилини радості.

Раділи «миколайчикам» навіть наймолодші дітки, які виходили з муніпуляційної зі сльозами на очах.

– Коли я передала Макару подаруночки від Святого Миколая, малюк саме отримав уколи. Йому було дуже боляче і він гірко плакав. Та коли побачив подарунки, витер сльози, – говорить Наталя. – Справжній  боєць – Віка, у якої пухлина головного мозку. Їй було дуже зле, але вона з радістю прийняла подаруночки і здивувала всіх своєю сонячною посмішкою. Дівчинка щиро вдячна, навіть коли їй дуже погано, говорить, що у неї все добре.

Волонтер розповідає про Владика Дяченка, хворого на гемофілію. Він зрадів «миколайчику» та гостям. А його мама щиро дякувала за казку для дитини.

– Дякуємо за ваше тепло і добро, яке ви робите для наших діток! – написала на сторінці у Facebook мама хлопчика Марина Ушакова­Дяченко.

Волонтер каже, що такого гарного свята для онкохворих діток не вдалося б зробити, якби не добрі та теплі серця небайдужих людей.

26112612

e-max.it: your social media marketing partner