Фольклорний гурт із Кіровоградщини виступить на Першому національному каналі

,

Автентичний фольклорний гурт «Ексампейя» Соколівського  Будинку культури, що у Кіровоградському районі, підготував для своїх шанувальників музичний подарунок, який побачимо на Першому  Національному каналі у програмі «Фольк­music» 10 січня.

Нещодавно артисти повернулися із столиці, де разом із іншими зірками взяли участь у записі новорічної телепередачі «Фольк­music», яку веде народна артистка України Оксана Пекун.

– Враження – неймовірні. З усіх куточків України приїхало дуже багато талановитих виконавців та колективів, кожен по­своєму унікальний. Від співу аж дух захоплювало. Емоції просто переповнюють! – ділиться враженнями солістка колективу «Ексампейя» Світлана Буланова.

– Нашому колективу всього два роки. Навіть не віриться, що ми із сільської сцени за цей час зуміли вирости до все української. Ми розвивалися, брали участь у різноманітних фестивалях та конкурсах. ­І ось нарешті­ – успіх! – додають учасники колективу Едуард та Тетяна Дикаренки і запрошують шанувальників своєї творчості подивитися їхній виступ на Першому національному каналі.

Нагадаємо, фолькгурт «Екса­мпейя» за два роки яскравою зіркою зійшов на небосхилі автентичних і фольклорних колективів України. З останніх перемог: заснування фестивалю «Батьків хутір», перше місце на цьогорічному всеукраїнському фестивалі­конкурсі народної творчості «Червона калина».

–  Чому автентичні пісні? Бо це – стародавній спів. Будь­яка автентичність визначає коріння і суть народу. Тобто ми копали глибше, ніж народний спів. У нас є пісні старослов’янською мовою. Вирішили працювати здебільшого в автентичному напрямку, хоча співаємо і народні пісні, – каже керівник колективу Едуард Дикаренко.
e-max.it: your social media marketing partner