На новорічне свято в дитсадку дітям батьки збирають майже 27 тисяч?

,

В одному з дитячих садків Кіровограда батькам за новорічні ранки для своєї малечі доводиться викладати чималеньку суму коштів. Крім новорічних костюмів для дітей та здачі коштів на пакуночки, батьки повинні ще заплатити за ялинку, Діда Мороза, відеозйомку та подарунки вихователям. Разом, кажуть обурені батьки,  новорічний  корпоратив у дитсадку обійдеться майже у 27 тисяч гривень.

– Зібрали батьківські збори, на яких озвучили це питання. Зараз хочемо знову зібратися, запросити директора і запитати: скільки коштує ялинка? Чому не можна когось із колективу перевдягти Дідом Морозом, запросити свого оператора? Один із батьків згоден безкоштовно зняти на відео новорічне свято, але йому не дозволяють! – розповідає Артем, батько одного із дітей.

Батьків малечі, яка виховується у дитячому садку, дуже обурюють такі «добровільні» внески на Новорічне свято.

–  Кожен із батьків повинен здати по тридцять гривень на Діда Мороза і ялинку. Ще тридцять, щоб привітати з Новим роком увесь персонал садочка. Ми й так здаємо багато коштів на посуд, постільну білизну, встановлення вікон. Нам сказали, що це, звичайно, все добровільно, але…  Я розумію, можна привітати вихователів із Днем учителя, а от на Новий рік дарувати подарунки – це занадто. Аргумент, що музичний керівник грає на піаніно, а костюмер одягає діток, я не сприймаю. Вважаю, це їхня робота! – обурюється ще одна мама.

Батьки підрахували, якщо здадуть всю необхідну суму, то новорічні ранки у дитячому садку обійдуться в 27 тисяч гривень!

– У садочку 15 груп, в яких мінімум по 20 дітей, тобто 300 вихованців, із яких збирають гроші. За Діда Мороза, живу ялинку, подарунки вихователям треба буде викласти чималі кошти! – обурюються батьки і кажуть, що такий новорічний ранок для їхніх малят – занадто дороге задоволення.

– Ця інформація не відповідає дійсності, – каже методист управління освіти Кіровоградської міської ради Валентина Лихацька. – Ініціативи адміністрації садочка збирати кошти не було. Управлінням освіти навіть заборонено вихователям бути присутніми на батьківських зборах, де батьки вирішують, як проводитимуть новорічні ранки для дітей.  Відповідного листа направлено в усі міські школи і дошкільні заклади. Батьки самі зібрали збори, на яких вирішили, скільки треба збирати грошей на свято. Але, як завжди, хтось на збори не прийшов, хтось там промовчав, а потім почав обурюватися. Усі благодійні внески в дитячих садочках збираються тільки з ініціативи батьків.
e-max.it: your social media marketing partner