У Новоархангельському районі померла однорічна дитина

, Олена Сідорова

2565У селі Небелівка Новоархангельського району в багатодітній родині Ангілеску сталося горе – однорічна дитина померла від менінгіту, бо батьки невчасно звернулися до лікарів. Вони й гадки не мали, що підвищена температура у їхнього сина коштуватиме йому життя. Тому до останнього не викликали швидку, а намагалися збити жар самостійно. Сусіди і соціальна служба вважають, сталося це через батьківське недбальство. Кажуть, батьки зловживають алкоголем і живуть виключно на соцвиплати на дітей, ідеться у сюжеті ICTV.

Батько маленького Іллі – Віталій Ангілеску – ледь тримався на ногах. Зізнається, заливав горе алкоголем.

Іллюша був наймолодшим із п’яти дітей. Хлопчик ріс здоровим та активним. Напередодні ввечері у дитини раптово піднялася температура. Викликати швидку дорослі не стали, а спробували збити жар самостійно. Зранку стан малого погіршився, температура піднялася до 40 градусів, а тіло вкрилося синіми плямами. Лише після цього батьки злякалися і викликали швидку.

– Медики приїхали на початку десятої, зробили дитині укол, пройшло буквально кілька хвилин – і у нього пішла піна з рота. Лікар його відкачував, а потім сказав, що немає шансу, він уже не дихав, – плаче мама хлопчика Євгенія Ангілеску.

Односельці про цю сім’ю не кращої думки. Кажуть, дорослі ніде не працюють, живуть на «дитячі» гроші.

У сільській раді розповідають, що батьки отримують на дітей чималу суму – близько дев’яти тисяч гривень на місяць. Однак витрачають їх не за призначенням.

– Ця сім’я проблемна, тому що кошти витрачали не на дітей, а на власні потреби. Не завжди були вдома і продукти, одягом не повністю були забезпечені. Також умови проживання не відповідають санітарним вимогам, – каже секретар Небелівської сільської ради Валерій Вихренко.

– Нічим вони не займалися. Їм і так вистачало грошей. Якщо десь підуть підзароблять – то нап’ються, потім б’ються… Буває в один день отримають гроші, а вже через кілька днів приходять до мене позичати, – пригадує сусідка Лідія Олександрівна і каже, що сусідські діти не раз приходили до неї і просили щось поїсти.

Багатодітна родина була на обліку соціальних служб. Селяни переконані: всі біди в сім’ї – через пристрасть до алкоголю, дорослі приділяли більше часу чарці, ніж своїм дітям.

Найстарша донька вже кілька років знаходиться в інтернаті для дітей із фізичними вадами. Трьох молодших хлопчиків – трьох, шести та дев’яти років – після смерті їхнього братика помістили в інфекційне відділення.

У поліції відкрили кримінальне провадження, хто винен у смерті однорічного хлопчика – з’ясовуватимуть правоохоронці. Долю трьох інших дітей вирішуватиме служба у справах дітей. Якщо вину батьків доведуть, їх можуть позбавити батьківських прав, а малечу відправити до інтернату.

Тим часом у лікарні озвучили заключення судмедексперта: хлопчик помер від менінгококової інфекції.

– Дитина захворіла раптово. Є таке поняття, як блискавична форма цієї інфекції, коли може наступити раптова смерть. Тобто звинувачувати батьків у тому, що вони невчасно звернулися по допомогу, не варто, – каже головний лікар Новоархангельської ЦРЛ Олена Прийма і просить батьків за перших же ознаках хвороби звертатися до медиків.
e-max.it: your social media marketing partner