У Кіровограді монтують телевізійну вежу для Донбасу

, Олена Сідорова

У Кіровограді монтують телевізійну вежу для Донбасу. Нині цей регіон фактично позбавлений українського мовлення, адже одну із найбільших телепередавальних мачт на горі Карачун біля Слав‘янська зруйнували ще у липні минулого року під час сепаратистського обстрілу, йдеться у сюжеті ТСН.

Телевізійну вежу для Донбасу складуть із трьох конструкцій. Одну перевезли з Тернополя, дві – з Кіровоградщини. Зібрати її мають до кінця грудня.

Спершу вежу зберуть на землі, аби переконатися, що всі елементи підігнані правильно. Потім конструкцію знову розберуть і вже партіями вивозитимуть на Донбас. Де саме її встановлять і яку площу вона охоплюватиме – наразі не розголошується.

– Висота – 183 метри. Складається вона з 23 секцій і антенотримача колони, – розповів президент асоціації «Сервіс-монтаж» Олександр Петренко. – Хоч колишня вежа на Карачуні сягала 220 метрів, але нова виконуватиме такі ж самі функції і не буде гіршою за стару.

Якщо ремонтні роботи у Кіровограді йтимуть за графіком, то повернути українські телевізійні канали на Донбас планують уже на початку наступного року.
e-max.it: your social media marketing partner