Ще два тижні працівники «Велти» будуть у підвішеному стані

,

Єдиний у державі приватний гірничо­збагачувальний комплекс із видобутку титанової сировини «Велта», що у Новомиргородському районі, так і не відновив свою роботу. Судове засідання, яке має поставити крапку у діях держави, котра хоче монополізувати ринок, відбудеться аж 10 грудня. Доти – півтисячі працівників будуть у підвішеному стані. Минулого тижня люди пікетували під стінами облдержадміністрації.

На «Велті» пояснюють, справу суд мав розглядати раніше, однак засідання перенесли. Для компанії це дуже критичний термін, бо через сім днів після наступного засідання, якщо питання не буде вирішено в правовому полі, ліцензію можуть просто анулювати.

– Причина переносу слухання банальна – на суд нарешті з’явився представник Служби геології та надр, але не підготував належним чином пояснення для судді. Вважаємо, це зайвим доказом, що правова позиція компанії значно сильніша, ніж у виконавчої влади, – повідомили у «Велті» і нагадали, що досі відбулося кілька судових засідань, які представники влади ігнорували.

Як уже повідомляла «КП», минулого тижня працівники «Велти» вийшли на акцію протесту під стіни облдержадміністрації. Люди протестували проти наказу Державної служби геології та надр України, яким зупинено дію спеціального дозволу на право користування надрами, що призвело до зупинки підприємства.

– Нас на підприємстві працює 500 чоловік. Завтра­післязавтра нас можуть звільнити. Що нам робити? Де ми зараз шукатимемо роботу? Що буде з нашими сім’ями? Наш депресивний Новомиргородський район живе завдяки «Велті», сотні людей зароблять там собі на життя нормальні гроші. А тепер усе закривається. Ми в розпачі, – обурювався працівник «Велти» Олександр Лазарєв.

Працівники «Велти» також попереджали, якщо найближчим часом компанія не матиме змоги відновити свою роботу, підуть під стіни Президента і Кабміну. Іншого виходу люди просто не бачать.
e-max.it: your social media marketing partner