У Кіровограді встановлюватимуть модульні котельні

, Олена Сідорова

Міський голова Андрій Райкович ініціював реалізацію у Кіровограді проекту модульних котелень для закладів освіти й прилеглих до них житлових масивів. Реалізація проекту планується у наступному бюджетному році.

Управління капбудівництва вже отримало доручення вивчити можливість придбання і встановлення модульних котелень, які даватимуть тепло, як для шкіл і дитячих садочків, так і для багатоповерхівок, що розміщені поряд.

– Нам необхідно оперативно вирішувати проблеми в системі забезпечення міста теплом. Будівництво міні-котелень – справа довга. Ефективнішим буде монтаж на місці готових комплексних модулів, які матимуть можливість працювати як на газі, так і на альтернативних видах палива, – пояснив Райкович і поставив завдання зробити інвентаризацію усіх багатоквартирних житлових будинків на предмет наявності в квартирах автономних систем опалення. – Будинки, де залишилися декілька помешкань із централізованим опаленням економічно недоцільно обслуговувати великим теплогенеруючим підприємствам, підкреслив міський голова. Тут необхідно розробити інший механізм, який дозволить малозабезпеченим родинам в таких будинках теж поставити «автономки».
e-max.it: your social media marketing partner