Рада отримала право самостійно перейменовувати міста і вулиці

,

З 21 листопада в Україні розпочався другий етап дії закону про декомунізацію, коли парламент отримує право самостійно перейменовувати міста і вулиці, заявив перший заступник голови Верховної ради Андрій Парубій, повідомляє Корреспондент.net.

– Після 21 листопада, відповідно до закону, Верховна Рада має право самостійно визначати і приймати рішення про перейменування того чи іншого міста, тієї чи іншої вулиці, за поданнями Українського інституту національної пам'яті, за поданнями експертного співтовариства, – сказав Парубій і додав, що рада в повній мірі скористається своїм правом за цим законом та передбаченими законом повноваженнями.

Заступник спікера нагадав, що до 21 листопада давалася можливість всім місцевим радам і громадам самостійно приймати рішення і пропонувати парламенту назву для свого населеного пункту, вулиці.

– І ми отримали в парламенті цілу низку таких подань. Дуже характерно, що багато з них надійшли одразу після місцевих виборів – буквально першими рішеннями, які ухвалили новообрані місцеві ради в Донецькій і Луганській областях, були рішення про перейменування своїх міст, вулиць, – сказав він.

Тим часом голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович нагадав, що в питанні перейменування вулиць у нових міських, сільських і селищних голів є час до 21 лютого 2016 року.

Як повідомляла «КП», міська рада Кіровограда зняла з себе відповідальність і звернулася з пропозицією перейменувати Кіровоград до народних депутатів. При цьому вона запропонувала аж сім варіантів назв, замість трьох, які отримали підтримку під час опитування.

Нагадаємо, 25 жовтня у Кіровограді відбулося опитування з перейменування міста. Понад 35 тисяч городян підтримали повернення історичної назви Єлисаветград. За Інгульськ тоді проголосувало лише чотири з гаком тисячі, а за Златопіль – три з половиною.
e-max.it: your social media marketing partner