Кількасот працівників “Велти” пікетують Кіровоградську ОДА

,

Працівники одного з найпотужніших підприємств області компанії “Велта” пікетують Кіровоградську ОДА сьогодні, 23 листопада.

Люди протестують проти закриття підприємства, на якому працюють. Пояснюють: через антиконкурентні дії держави проти “Велти” підприємство змушене було зупинити роботу.

За словами гендиректора “Велти” Андрія Бродського, зараз видобуток ільменіту не проводиться, виконуються лише роботи з утримання території. Відтак  за 2-3 дні може бути підписаний наказ про звільнення працівників підприємства.

- Нас на підприємстві працює 500 чоловік. Завтра-післязавтра нас можуть звільнити. Що нам робити? Де ми зараз шукатимемо роботу? Що буде з нашими сім’ями? Наш депресивний Новомиргородський район живе завдяки «Велті»,  сотні людей зароблять там собі на життя нормальні гроші. А тепер все закривається. Ми в розпачі, - обурюється працівник підприємства Олександр Лазарєв.

Нагадаємо, нещодавно на ТОВ ВКФ «Велта» повідомили про блокування роботи єдиного приватного гірничо-збагачувального комплексу з видобутку титанової сировини, шляхом незаконного припинення ліцензії на видобуток корисної копалини.

- Фактично державні чиновники, використовуючи адміністративні важелі, розчищають ринок від конкурентів для деяких державних підприємств. Незаконні дії призведуть до звільнення близько 500 чоловік в депресивному регіоні, а також припиненню поповнення бюджетів різних рівнів на мільйони гривень, –  повідомили у «Велті».

e-max.it: your social media marketing partner