Родичі кіровоградських спецпризначенців під військовою частиною вимагали ротації для бійців

, Олена Сідорова

Рідні контрактників четвертої роти другого батальйону третього окремого полку спец­призначення зібралися під стінами військової частини А0608, аби домогтися для бійців ротації у середу, 18 листопада. Розповідають, хлопців уже третій місяць не відпускають зі сходу додому. Командування, яке вийшло до пікетувальників, запевнило, що бійців відправлять на ротацію, щойно з’явиться для них професійна заміна. Втім, коли це станеть­ся – наразі не відомо.

– Ми зібралися для того, щоб поговорити з командиром і дізнатися, чого наші хлопці досі не повернулися, – розповідає дружина бійця Тетяна Сабадаш. – Три місяці їх уже немає вдома. Їм обіцяють, обіцяють, але не відпускають, досі відправляють на завдання. Поїхали вони ще 10 липня спочатку в Дніпропетровськ на навчання, потім їх переправили в АТО, сьогодні рівно три місяці, як їх мали змінити. Обіцяли 15­18 листопада. Ми думаємо, що до Нового року їх ніхто не збирається міняти. По телефону чоловіки нічого не кажуть. Командири щотижня обіцяють їм ротацію. Ми вже знаємо, що це таке, тому не чекаємо, поки ще місяць мине, прийшли одразу сюди.

До протестувальників вийшов чоловік, який представився виконуючим обов’язків командира полку. Він повідомив, що командир третього полку спецназу Віталій Пікулін знаходиться на лікарняному. А для бійців уже готується заміна.

– Нині готується підрозділ їм на заміну, – повідомив військовослужбовець. – До своїх обов'язків нова група зможе приступити на початку грудня.

Також він розказав, що бійців четвертої роти перевели у підпорядкування Національної гвардії України. Вони зараз виконують такі спецзавдання, що заміну їм підготувати важко. Але зараз це питання вирішується, оскільки шоста рота вже поїхала в АТО і скоро замінить бійців.

Утім родичі мобілізованих кажуть, якщо хлопців не відпустять найближчим часом додому, вони знову прийдуть до керівництва полку. Якщо результату не буде – звертатимуться до Генерального штабу.
e-max.it: your social media marketing partner