Жителі області мимо лічильників використали води на 33 мільйони гривень

, Олена Сідорова

Необліковані втрати води «Дніпро-Кіровоград», окрім планових, за дев’ять місяців поточного року становлять 33 мільйони гривень. Про це заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко вчора, 12 листопада, йдеться на сайті ОДА.

– Обласний водоканал вже розпочав роботу щодо встановлення антимагнітних наліпок на водяні лічильники. У зв’язку з цим, голова облдержадміністрації неодноразово звертав увагу на те, що сьогодні не «модно» ставити магніти на лічильники, адже існує інше, законне вирішення цього питання. Споживачу лише необхідно написати заяву на отримання житлової субсидії та отримати її, – відзначив Сергій Коваленко.

В Олександрії за цей же період поточного року обсяги втраченої води становлять суму у 3,5 мільйона гривень. По Світловодську ця сума становить майже 1,3 мільйона гривень. Але лідерство по необлікованим втратам води серед міст області на сьогодні утримує Знам’янка – на суму 3,7 мільйона гривень.

Нагадаємо, облрада хоче закупити для «Дніпро-Кіровоград» антимагнітні водоміри.

Як писала «КП», у зв’язку із підвищенням тарифів, кіровоградці почали масово скуповувати неодимові магніти на лічильники.
e-max.it: your social media marketing partner