Олександрійці не дали енергетикам прокласти високовольтний кабель

, Олена Сідорова

В Олександрії кілька десятків жителів вулиці Чапаєва, що на Заводському мікрорайоні, заблокували роботи енергетиків з прокладання високовольтного кабелю по зазначеній вулиці, перекривши вулицю для руху важкої техніки, пишуть «Олександрійські новини».

Люди скаржаться, що роботи з прокладки кабелю не узгоджувались з місцевими жителями, до того ж в безпосередній близькості до майбутнього кабелю вже прокладений газовий трубопровід, що за певних обставин може «висадити у повітря» всю вулицю. До того ж, відповідні роботи на своєму шляху руйнують зелені насадження, дерева та колодязі.

– Ніхто не хоче, щоб у нього під двором пролягав 10-кіловольтний кабель, – каже Валерій Жежеря.

Головний інженер Олександрійського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго» Володимир Сіренко повідомив, що даний кабель прокладається згідно інвестиційної програми на 2015 рік з метою збільшити надійність живлення електричної мережі для жителів мікрорайону школи №8, так як останні мають часті перебої в енергопостачанні.

Також він запевнив, що для прокладки кабелю по зазначеній вулиці енергетики мають позитивні висновки експертиз, повний пакет дозвільних документів та декларацію про початок будівництва, а також спростував побоювання жителів вулиці щодо небезпеки.

Проте невдоволені жителі планують зустрітися з юристами, щоб підготувати судовий позов проти відновлення робіт з прокладки кабелю. Як альтернативу, люди пропонують енергетикам прокладати кабель за межами мікрорайону.
e-max.it: your social media marketing partner