Кіровоградщина посіла 11 місце за темпом росту заборгованості із зарплати

,

Темп росту заборгованості з виплати заробітної плати в області складає 115,7%. Таким чином Кіровоградщина посідає 11 місце в державному рейтингу з даного показника, повідомив директор департаменту соцзахисту населення ОДА Олександр Догаров.

– Станом на 1 жовтня загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати становить 36 млн. грн. З початку року відмічається збільшення суми боргу майже на 5 мільйонів. Але є і позитивний момент – до попереднього місяця відбулося зменшення заборгованості на 2 мільйона, – зазначив Олександр Догаров.

70% загальної суми боргу  виникло на підприємствах-банкрутах. Це практично один з найвищих показників в державному рейтингу.

- Основними проблемами, які стримують погашення боргів із виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах, є переважно відсутність боржника та майнових активів, а також зупинення провадження у справі про банкрутство у зв’язку з виникненням нових обставин, - пояснює Догаров.

На сьогодні, за словами Олександра Догарова, відсутня заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах сільського господарства, торгівлі, будівництва та працівникам бюджетної сфери.

Натомість непростою залишається ситуація на підприємствах комунальної форми власності. На 1 жовтня заборгованість з виплати заробітної плати існує на 7 економічно активних комунальних підприємствах – у сумі 2,4 млн. грн.

– Вважаю, що місцевим органам влади необхідно провести на цих підприємствах аналіз витрат на утримання адміністративно-господарського апарату, інших витрат невиробничого характеру, щоб спрямувати ці гроші на погашення заборгованості із заробітної плати, – наголосив Олександр Догаров.
e-max.it: your social media marketing partner