З початку нового року в області почнуть робити операції на відкритому серці

,

На початку наступного року в комунальному закладі «Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер» відкриють першу в області кардіологічну операційну, де зможуть проводити операції на відкритому серці. На ремонтні роботи з обласного бюджету виділили один мільйон гривень та 4,5 мільйона гривень на придбання спеціального обладнання екстра-класу, повідомляють в ОДА.

Зараз пацієнтів з області, які потребують таких операцій, направляють у лікарняні заклади Києва, а це близько 250 хворих у рік.

Нова кардіохірургічна операційна матиме два блоки: в одному проводитимуть обстеження, а в іншому – оперуватимуть.

Частину необхідного медичного обладнання вже закупили, решту придбають незабаром за результатами тендерів.

Окрім того, майбутня операційна вже забезпечена кардіохірургом вищої категорії, який прибув до Кіровограда із Луганська.

До того ж, є домовленість із Національним інститутом серцево-судинної хірургії імені Амосова, спеціалісти якого обіцяють приїжджати і навчати лікарів та медперсонал новоствореного закладу, а то й оперувати пацієнтів спільно з місцевими хірургами.

– Можемо говорити, що до грудня цього року  будівельні роботи ми завершимо, – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко після огляду приміщень, що ремонтуються для майбутньої операційної. – До цього часу керівництво медичного закладу разом із фахівцями зможе встановити необхідне обладнання.
e-max.it: your social media marketing partner