На Соколівці збудували автомобільний міст, який з’єднав два села

,

2403Збудований автомобільний міст, який з’єднав селище Соколівське і село Новопертрівка Кіровоградського району, урочисто відкрили у середу, 14 жовтня. Жителі тішаться, що їхня мрія про сполучення нарешті здійснилась, пише «Тусовка».

Як розповідають місцеві жителі, проблема сполучення між цими двома селами була давно. Щоб потрапити з Соколівського в Новопетрівку доводилося виїжджати на об’їзну дорогу і заїжджати в село з іншого боку. Навіть автомобілі швидкої допомоги та пожежники мусили об’їжджати річку Сугоклея. А люди ходили по пішохідному місточку, який знаходиться в аварійному стані.

Будівництво розпочали ще два з половиною роки тому. Ініціативу висловив генеральний директор ТОВ «Машинобудівний завод «Коліймаш» Василь Лунгул.

Кошти виділили із сільського бюджету. Всього на роботи пішло 1 мільйон 890 тисяч гривень.

– До речі, почали будувати у день Святого Василя. Тож, якщо громада не проти, пропоную назвати міст «Василівським», – говорить місцева вчителька Валентина Чеховська.

– Плануємо закінчити будівництво дороги від Соколівського до вулиці Дружби, що у Новопетрівці. Заасфальтуємо, встановимо відбійники та дорожні знаки. На мосту зробимо освітлення і продовжимо автобусний маршрут №500, – сказав Василь Лунгул.

 

2404

e-max.it: your social media marketing partner