Кіровоградському спецпризначенцю вручили орден «Народний герой України»

,

2384Бійця 3 окремого полку спецпризначення Вадима Довгорука нагородили орденом «Народний герой України», започаткованим волонтерами. Нагороду вручив голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі вчора, 13 жовтня, повідомляє ТСН.

Нагадаємо, Вадим Довгорук – 23-річний спецпризначенець третього окремого полку, який під Дебальцево втратив ліву руку. Чотири доби він пролежав на морозі у лісосмузі, чекаючи на допомогу. Обморожені стопи бійця також ампутували. Зараз він вчиться на психолога, аби працювати з солдатами і надихати їх власним прикладом.

 

– Мене вразив Вадим Довгорук… Дивовижно сміливий, життєрадісний хлопець. Народ, у якого є такі герої, ніколи не перемогти, – написав на своїй сторінці у Facebook Михайло Саакашвілі.


Окрім Вадима, нагородили ще 24 військових, волонтерів, медиків та інших активістів. Чотири бійця отримали орден посмертно.

Сам орден також є особливим, його виготовляють з металу, який здають громадяни. А героїв на вручення з трьох тисяч претендентів обирали українці. 

e-max.it: your social media marketing partner