Під міськрадою пікетували прихильники і противники Єлисаветграда (ФОТО)

,

2381Кілька десятків противників назви Єлисаветград зібралися під стінами Кіровоградської міськради сьогодні, 13 жовтня, аби депутати відмінили рішення про проведення громадського опитування щодо перейменування Кіровограда. По інший бік зібралося більше сотні прихильників назви.

– Я не думаю, що перейменування міста – привід жителям сваритися, – каже доброволець 37 окремого мотопіхотного батальйону з позивним «Пушкін». – Ось багато людей вийшло на цей мітинг «за», «проти», але коли треба було висловити свою позицію на фронті, то мало хто туди пішов. Особисто я прийшов підтримати повернення місту історичної назви – Єлисаветград. Не хочу, щоб називали Інгульськ чи ще якось. Це наша історія. І, кажуть, що бійцям буде боляче, якщо повернуть начебто російський «Єлисаветград». Це не так. Ми ж там спілкуємося з хлопцями на цю тему, то більшість таки за цю назву.

 

Натомість противники назви Єлисаветград запевняли, що 600 тисяч гривень, які планує виділити міськрада на громадські опитування, – це надто багато. Вони пропонували використати ці кошти на більш нагальні потреби – капітальний ремонт вулиці, заміну водопровідних труб, освітлення вулиць енергозберігаючими лампами, гранти для обдарованої молоді або допомогу армії.

 

Нагадаємо, Кіровоградська міськрада призначила громадське опитування щодо перейменування міста на день виборів до місцевих рад, 25 жовтня.

 

2382 

 

2383

e-max.it: your social media marketing partner