Голімбієвський розформував Грузьку виборчу комісію, бо та не зареєструвала «Батьківщину»?

,

Голованівська районна виборча комісія під впливом голови райдержадміністрації Олега Голімбієвського розпустила Грузьку сільську виборчу комісію, бо та не зареєструвала кандидатів від «Батьківщини». Сформована нова комісія сьогодні, 9 жовтня, неочікувано для всіх прийняла документи і допустила «Батьківщину» до виборів.

– «Батьківщина» не надала комісії свідоцтва та рішення про конференцію, що висунуті такі-то кандидати в депутати. Комісія законно відхилила ці подання, зробила відмову у реєстрації, – розповідає «КП» член територіальної Голованівської комісії Тамара Лісовська. – Далі Голованівська комісія, на яку має вплив тільки Голімбієвський, спеціально розформовує Грузьку, набирає нову, щоб та, інша, таки прийняла «Батьківщину». І сьогодні «Батьківщину» зареєстрували. Хоча документи на реєстрацію по закону приймали тільки до 1 жовтня!

У постанові про розпуск комісії зазначили, що причина розформування – те, що члени комісії не вивісили на дошці оголошень постанови, прийняті комісією, про реєстрацію кандидатів на посаду сільського голови та кандидатів у депутати.

– Це абсурдна причина, яку навіть не змогли правильно юридично сформулювати, – наголошує Тамара Лісовська. – Вся районна комісія – люди Голімбієвського. І голова комісії, і заступник, всі працюють у нього в Розкішному. Голові Голованівської комісії сказали, щоб, незважаючи на відсутність потрібних документів, проголосували за реєстрацію «Батьківщини». А у селі люди бояться, очі закрили і прийняли рішення. Із 17 членів нової комісії, семеро вже втекло, сказали, що не хочуть брати участь у тому безладі!

Жінка каже, коли нова комісія реєструвала «Батьківщину», то навіть не скасувала рішення про відмову у реєстрації. А це також грубе порушення закону.

– Голімбієвському треба, щоб Любов Капелюшна, яка йде від «Батьківщини», знову стала головою сільради Грузького, – говорить Тамара Лісовська. – Він, окрім того, що є головою райдержадміністрації, він ще й являється великим землевласником у районі. А у Грузькому до тисячі гектарів земель запасу. Капелюшна йому пообіцяла віддати землі за те, щоб він її допустив у голови сільської ради.

 

Нагадаємо, раніше «Опора» повідомила, що у Голованівському районі повністю поміняли склад Грузької сільської виборчої комісії. 6 жовтня в Голованівську районну виборчу комісію від кандидатів в депутати Грузької сільської ради, а також від  районної організації партії ВО «Батьківщина» надійшли скарги про неприйняття цією виборчою комісією рішення щодо реєстрації кандидатів в депутати та кандидатів на посаду сільського голови.

e-max.it: your social media marketing partner