Зниження комунальних тарифів під силу лише позапартійному меру (2)

,

2337Новий мер Кіровограда просто зобов’язаний вимагати дотації з центрального бюджету на зниження комунальних тарифів у місті, які є непомірно високими як для пенсіонерів, так і для працюючих сімей. Однак цього зможе домогтися лише позапартійний міський голова, оскільки нічим не зобов’язаний партійним начальникам, які далекі від проблем міста, впевнений депутат Стрижаков.

–Майбутній мер повинен домагатися­ зниження тарифів на квартплату і комунальні послуги, – говорить Стрижаков. – Це гостра проблема, яка може призвести до відключення води, газу та світла у наших оселях через масові неплатежі. Зрозуміло одне: на тлі підняття цін на ліки та продукти в умовах заморожених зарплат і пенсій коштів на оплату комуналки у людей не залишається.

Стрижаков бачить наступні шляхи зниження тарифів. Перший – вимагати врегулювання норми споживання газу, води та електроенергії на одну людину, аби ми не платили більше, ніж споживаємо. Другий шлях – добиватися дотацій із держбюджету, адже несправедливо, коли тарифи європейські, а зарплати – мізерні. Третій – міська влада вже сьогодні повинна вкладати кошти у термомодернізацію будинків.   

– Термомодернізація – це утеплення будинків та оновлення тепломереж, яке дозволить зекономити кожному до 40–50% оплати за тепло. Чим раніше ми це зробимо – тим швидше почнемо економити. За прикладом Сум, Івано-Франківська та Запоріжжя коштом європейського банку цю програму можна реалізувати і в Кіровограді, – пояснює Стрижаков. – Тільки після того, як місто відремонтує будинки, доцільно переходити до створення ОСББ, а не перекидати зараз на жителів фактично аварійні приміщення і казати: «Ось це уже  ваше, робіть, що хочете».

Депутат міськради вважає, для реалізації програми енергозбереження, в першу чергу, потрібні воля і енергія нового очільника Кіровограда. Адже сьогодні влада працює за інерцією, яка тягнеться ще з радянських часів.

– Я ж пропоную інноваційну модель, втілити в життя яку зможуть представники нового покоління, котрі керуються інтере­сами не партії, а людей, – говорить Стрижаков. – Розумію, якби я був членом якоїсь партії, то мусив би виконувати накази партійних босів. Адже відомо: де багато політики – мало конструктивної роботи. А от у позапартійного мера є більші можливості працювати на користь місцевої громади, бо він не обмежений партійними інтересами.фото: архів «КП»
e-max.it: your social media marketing partner