Жителі Світловодська пікетували міськраду через будинок культури

,

Кілька десятків батьків вихованців хореографічного колективу «Світоч» пікетували Світловодську міськраду. Вони вимагали дозволити продовжувати заняття у Власівському будинку культури, повідомляє «Світловодськ».

– З плакатами вийшли мами дітей-гуртківців і дитячого хореографічного колективу «Світоч». На сьогодні в ньому займається близько півтори сотні талановитих дітей. До останнього часу заняття проходили у будівлі відділу дитячої творчості Власівського Будинку культури. Це затишна і тепла будівля в центрі селища, яка майже 50 років називалася дитячим сектором і фінансувалася з селищного бюджету. А тепер, як нам пояснили, через зміни у бюджетному кодексі, нас передають міському управлінню культури. Але у цього управління коштів навіть на опалення нашої будівлі немає! – обурюється заввідділом дитячої творчості Власівського Будинку культури Алла Педько.

Мітингувальники пояснюють, для танцювального колективу нині пропонують маленьке, холодне, непристосоване для занять хореографією приміщення.

– Як у нього пускати дітей? Батьки дізналися, що на сесії селищної ради всі власівські заклади культури, дитсадок та поліклініка мають передати Світловодській міській раді. Всі, крім будівлі дитячого сектора. Напевне, комусь дуже приглянулася ця будівля в центрі. Якщо ми її не відстоїмо, незабаром, що цілком імовірно, тут може з’явитися або черговий пивний заклад, або якийсь нічний клуб, – заявляють батьки і наполягають, щоб приміщення дитячого сектору чиновники залишили дітям.
e-max.it: your social media marketing partner