Світловодську міськраду пікетували мами дітей-гуртківців

,

2285Кілька десятків мам дітей-гуртківців, які займаються у відділі дитячої творчості Власівського будинку культури, з плакатами пікетували Світловодську міськраду вчора, 17 вересня, пише «Світловодськ». Жінки підозрюють, що міськвиконком хоче передати «Дитячий сектор» для облаштування пивного закладу або нічого клубу.

Завідуюча відділом дитячої творчості Власівського будинку культури Алла Педько розповідає, що будівля відділу – це окрема, компактна, затишна і тепла будівля в центрі селища, яка майже 50 років носила назву «Дитячий сектор» і фінансувалась із селищного бюджету. Зараз там займається близько 150 дітей.

– Як нам пояснили, через зміни у бюджетному кодексі ми передаємося у відання Світловодського міського управління культури, – пояснює жінка. – Але у цього управління коштів навіть на опалення нашої будівлі немає. Наші колективи перевели у кімнати самого будинку культури. Наприклад, для танцювального колективу пропонують маленьке, холодне, яке не відповідає ніяким санітарним нормам для занять хореографією, приміщення. Як у нього пускати дітей?

Алла Педько каже, що на сесію Власівської селищної ради виноситься проект рішення, згідно з яким дитсадок, поліклініка та усі власівські заклади культури, окрім «Дитячого сектора», мають передати до Світловодської міськради.

– Напевне, комусь дуже приглянулася ця будівля в центрі, – підозрює жінка. – Якщо ми її не відстоїмо, то тут незабаром цілком вірогідно може з’явитися черговий пивний заклад чи якийсь нічний клуб. А ми хочемо, щоб це приміщення залишилось власівським дітям. 
e-max.it: your social media marketing partner