До Кіровограда з’їхалися світові та вітчизняні фахівці з ЖКГ

,

У Кіровограді у виставковому комплексі «АгроЕкспо» відкрилася міжнародна спеціалізована виставка «Вода. Тепло. Будинок», на яку з’їхалися світові та вітчизняні фахівці сфери ЖКГ сьогодні, 16 вересня.

Організаторами виступили відразу три асоціації: «Укрводоканалекологія»,»Укртеплокомуненерго» та Асоціація управителів житла, а також Кіровоградська торгово-промислова палата. Пояснюють: розірвати воду, тепло і будинок – неможливо, адже це єдиний комплекс.

- Ця виставка унікальна. Вперше в нашому комунальному господарстві виставка організовується саме з фахового середовища. Це ініціатива більше 300 підприємств водопровідно-каналізаціного господарства, теплового господарства, а також житлового сектора. Це дуже велика громада, тут зібрався справжній людський капітал ЖКГ, аби поділитися досвідом і вирішити, як рухатися до модернізації. Адже зібрали нас не стільки перемоги, скільки проблеми, які для всіх нас є спільними, - розповідає «КП» президент Української асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія» Юрій Жерліцин.

Кілька десятків українських та закордонних підприємств представили на виставці технології для водопровідно-каналізаційного господарства, продукцію, яка дозволяє заощаджувати тепло, техніку для якісного обслуговування систем ЖКГ, словом, найрізноманітніші пристосування та рішення для модернізації та заощадження як підприємствам, так і громадянам для власного житла. Паралельно в експоцентрі проходять конференції та засідання робочих груп для обміну досвідом.

- Основна тема – модернізація ЖКГ. Зараз немає іншого шляху. Ми сьогодні експлуатуємо такі енергоємні підприємства, що економія, правильний розрахунок і модернізація – найголовніший підхід. І нам сьогодні є в кого вчитися, - говорить Жерліцин.

Крім того, у рамках заходу фахівці проведуть відкриті уроки у школах і вишах  обласного центру щодо ролі людини в діяльності житлово-комунального господарства.

Масштабністю виставки задоволені як учасники, так і самі організатори. Запевняють: кіровоградський захід куди краще столичного.

- Я дуже здивований таким розмахом виставки у Кіровограді. У Києві такий захід набагато гірший і інтерес до нього менший. І це природно, бо у Європі найбільший виставковий комплекс знаходиться не в Лондоні чи Берліні, а в провінційному німецькому містечку Ганновері. Тож у Кіровограда є всі шанси стати виставковою столицею країни, - відзначив віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран.
e-max.it: your social media marketing partner