Згорілий ДЮЦ у Гайвороні можуть відреставрувати

,

Районний центр дитячої та юнацької творчості, що у Гайвороні, можуть відремонтувати через кілька років. Проте на його відновлення необхідно більше 14 мільйонів гривень, які поки що районна влада не знайшла.  

У березні 2013 року у ДЮЦі сталася пожежа, яка привела в непридатність приміщення та знищила все майно. До пожежі в ньому займалося більше півтори тисячі дітей з усього району. Тепер дітям доводиться ходити на гуртки при школах та будинку культури.

– Ми включили цей об’єкт у програму розвитку Кіровоградщини до 2020 року, – розповідає голова райдержадміністрації Юрій Клименко. – Важливість реставрації в тому, що, по-перше, ця будівля історична, по-друге, вона має хороший корпус. Не думаю, що треба багато коштів, щоб зробити дах і внутрішні роботи.

Обласна влада зверталася до Державного фонду регіонального розвитку з приводу ремонту. Але позиція фонду заключалася в тому, щоб братися за проекти, які в цьому році можна закінчити.

– Тут великий об’єм робіт, за півроку не справитися, – каже очільник області Сергій Кузьменко. – Безумовно, це досить важкий проект в сьогоднішніх умовах. Але треба спільно знаходити рішення. Ми будемо думати, що можна зробити через проект обласного бюджету. Думаю, що ми спільно знайдемо механізм, щоб Гайворон отримав можливість для дитячого позашкільного навчання і розвитку районної творчості.
e-max.it: your social media marketing partner