Жителі області активно пишуть петиції Президенту

,

Услід за петицією почесного громадянина міста Євгена Бахмача з приводу повернення Кіровограду історичної назви Єлисаветград, жителі області написали Главі держави майже десяток електронних звернень.

Левова частка петицій стосується актуальної нині теми перейменування Кіровограда. Втім, є ще декілька, які зачіпають інші сфери життя Кіровоградщини.

Зокрема, Євген Козакул вимагає позбавити суддівської недоторканності та винести вирок підсудному голові Новоархангельського суду Олегу Запорожцю.

Автор петиції нагадує, що ще п’ять років тому судді пред’явили обвинувачення за фактом замаху на одержання, поєднаного з вимаганням, хабара особою, що займає відповідальне службове становище, за попередньою змовою групою осіб у сумі 2,5 тисячі доларів від матері підсудного за застосування щодо її сина вироку, не пов’язаного з реальним позбавленням волі. Однак досі суддя не відповів за скоєне.

«З лютого 2011 року справа розглядається в Уманському міськрайонному суді Черкаської області. До сьогоднішнього часу, тобто вже більше як п’ять із половиною років (!!!) справу ніяк не доведуть до вироку (і це ще лише у суді першої інстанції!). Та цинізм полягає в іншому. А саме: весь цей час суддя Запорожець не лише не позбавлений недоторканості, і всуціль залякав потерпілих та свідків, а й продовжує виконувати обов’язки судді на посаді голови районного суду, виносить постанови, ухвали та ВИРОКИ іншим громадянам країни. П’ять із половиною років після затримання з усіма доказами!!!», – сказано в петиції.

В іншому зверненні його ініціатор пані Ірина просить Порошенка запровадити у Кіровограді безкоштовні курси вивчення англійської мови.

Наразі усі петиції, авторами яких є жителі Кіровоградщини, продовжують збирати підписи. Найбільшу підтримку серед них має петиція Бахмача – понад 700.

Однак, аби Президент розглянув звернення, воно має назбирати щонайменше 25 тисяч голосів!
e-max.it: your social media marketing partner