Міліція зайнялася екс-керівником підприємства в Бобринецькому районі, де відбувається рейдерське захоплення врожаю

,

Правоохоронці проводять перевірку законності дій попереднього керівника держпідприємства «Червоний землероб», що в Бобринецькому районі, який  здавав в оренду державну землю, повідомили «КП» в обласній міліції.

- За попередньою інформацією, особами, які мали намір зібрати урожай, виявилися фермери. Відповідно до укладених між ними та попереднім керівником підприємства договорів оренди землі, вони навесні здійснили посів, а в теперішній час намагалися зібрати урожай на вказаних земельних ділянках. За цим фактом проводиться перевірка, під час якої буде з’ясовано законність дій попереднього керівника-орендодавця, - повідомили «КП» в УМВС в області.

Як уже повідомляла «КП», у селищі Мирному Бобринецького району відбувається рейдерське захоплення врожаю державного підприємства «Червоний землероб».

- Приїхало близько 10 дрібних фермерів з нашого району, загнали комбайни і хотіли збирати соняшник. Вони доводять, що сіяли на нашій землі, але документів немає.  Ми зупинили це свавілля, охорона, яку ми найняли, спрацювала. Ми викликали міліцію. Зараз міліції вже більше, ніж усіх нас, - розповідає «КП» Віктор Кравченко.

Керівник держпідприємства пояснює, справа в тому, що фермери, які зараз намагаються зібрати врожай, мали незаконні домовленості з колишній директором «Червоного землероба» щодо користування землею. Юридично ж жодних прав на врожай вони не мають, запевняє Віктор Кравченко.

- Вони платили в кишеню колишньому директору дві тисячі гривень за гектар землі і заходили в поле й сіяли. Це була прихована оренда, ніхто не платив жодних податків,  - говорить Віктор Кравченко.
e-max.it: your social media marketing partner