У Бобринецькому районі відбувається рейдерське захоплення врожаю держпідприємства

,

У селищі Мирному Бобринецького району відбувається рейдерське захоплення врожаю державного підприємства «Червоний землероб» сьогодні, 8 вересня, повідомив «КП» його  керівник Віктор Кравченко.

- Приїхало близько 10 дрібних фермерів з нашого району, загнали комбайни і хотіли збирати соняшник. Вони доводять, що сіяли на нашій землі, але документів немає.  Ми зупинили це свавілля, охорона, яку ми найняли, спрацювала. Ми викликали міліцію. Зараз міліції вже більше, ніж усіх нас, - розповідає «КП» Віктор Кравченко.

Керівник держпідприємства пояснює, справа в тому, що фермери, які зараз намагаються зібрати врожай, мали незаконні домовленості з колишній директором «Червоного землероба» щодо користування землею. Юридично ж жодних прав на врожай вони не мають, запевняє Віктор Кравченко.

- Вони платили в кишеню колишньому директору дві тисячі гривень за гектар землі і заходили в поле й сіяли. Це була прихована оренда, ніхто не платив жодних податків,  - розповідає Віктор Кравченко і додає, що очолює підприємство лише місяць.

 – І ось я потрапив у таку катавасію. Фермери звинувачують мене в тому, що я хочу забрати їхній врожай. Але він не їхній, а державного підприємства. На минулому тижні виконавча служба описала всі поля, і ми без виконавчої служби не маємо права їх прибирати. Зараз я відповідаю за збереження врожаю на полях. У мене є договір з державним елеватором, куди ми маємо здати цю продукцію. А фермера кажуть, мовляв, дайте нам зібрати врожай, а ми потім все владнаємо. Ось така ситуація. Зараз робота підприємства припинена.

Тим часом правоохоронці у коментарі  «КП» повідомляють: до прокуратури та органів внутрішніх справ заяв  про рейдерське захоплення держпідприємства «Червоний землероб» не надходило.

- Однак, як нам відомо, вказане підприємство підпорядковується Національній академії наук України, і директор підприємства призначається саме ними. Наразі відбулася зміна керівництва, всі спори, що виникають у даному випадку мають вирішуватися у судовому порядку, - зазначили у прокуратурі області.
e-max.it: your social media marketing partner