На Кіровоградщині загрози спалаху поліомієліту немає?

,

У Кіровоградській області загрози спалаху поліомієліту немає, запевняє у коментарі «КП» директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко.

– Із цього приводу поки що немає ніяких звернень. За даними санепідслужби, зараз усе спокійно, тому ми не бачимо підстав для хвилювання. Але вакцинація від поліомієліту потрібна, планується широка кампанія як цьогоріч, так і наступного року. Міністерство охорони здоров’я обіцяє забезпечити вакциною для тотального щеплення населення. Тому проблем не буде, – прокоментував чиновник від медицини.

Нагадаємо, два випадки захворювання дітей на поліомієліт зафіксовано у Закарпатській області. Ситуація класифікується вже як спалах хвороби в регіоні. Відомо, що діти віком 4 роки і 10 місяців захворіли у різних населених пунктах, які знаходяться на відстані 30 кілометрів один від одного.

Як зазначив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі, обидві дитини не мали щеплення від поліомієліту, як власне, і більшість дітей, про що свідчить статистика. З кожним роком відсоток вакцинованих суттєво знижується, у 2015 році вакцинували лише 14% дітей.
e-max.it: your social media marketing partner