Стрижаков: Ліквідувати амброзію у Кіровограді можна

,

2252Депутат міської ради Артем Стрижаков готовий продемонструвати кіровоградським очільникам на прикладі свого округу, як можна ліквідувати у місті амброзію.

– До моєї громадської приймальні звернулися­ жителі 101 і 102 мікрорайонів. Люди скаржаться, що задихаються від алергії на амброзію. Для них зараз це проблема номер один. Мої звернення з початку липня до міських очільників із закликом почати діяти нічого окрім відписок, на зразок, що проблема під контролем, не дали. Але ж людям від такого «контролю» не легше! Минулого тижня я направив листа владі з конкретними пропозиціями як можна позбутися цього бур’яну. Ефективність підходу до вирішення проблеми готовий продемонструвати, – прокоментував Стрижаков.

Депутат пояснює, вивчив досвід інших регіонів. За його словами, в Україні є лише одне місто, де проблема амброзії вирішена повністю – Запоріжжя.

– Там використовують препарат «АлергоStopамброзія». Його розробили запорізькі вчені. Дослідження тривали кілька років і тамтешній медуніверитет дав висновок, що препарат не токсичний і його можна застосовувати в населених пунктах. На сьогодні, за даними експертів, це найбільш дієвий засіб боротьби з амброзією. До того ж він українського виробництва і цілком доступний за ціною для будь-якого бюджету, – зауважує Стрижаков і додає, що після обробки цим засобом через 25 хвилин амброзія втрачає алергенні властивості, через добу рослина засихає, а впродовж 25 наступних днів повністю руйнується її коренева система.

– Таким чином амброзія знищується не на рік, а назавжди, – наголошує депутат.

Стрижаков повідомив, що вже підготував реальну міську програму з ліквідації амброзії.

– Сподіваюся, після того, як усі переконаються в ефективності препарату, нова міська влада, що прийде на зміну сьогоднішній, прийме програму, скористається досвідом Запоріжжя, і Кіровоград також можна буде назвати містом, де цієї сезонної проблеми не буде, а городяни не страждатимуть щороку від алергії, – підсумував він.
e-max.it: your social media marketing partner