Крупське перейменують на Карлівку

,

Єдине село Кіровоградського району, якого торкнеться декомунізація, – Крупське. Щойно Президент підписав закони, там одразу почали думати над перейменуванням. Врешті вирішили повернутися до історичної назви, оформивши це рішенням сесії сільради.

Сільський голова Крупського Любов Шевченко розповідає, що за вибір нової назви взялися одразу. Жителі пропонували перейменувати на Карлівку, Щасливе, Гранітне…

– Протягом серпня ми провели опитування, в якому запропонували жителям на вибір три назви. Також можна було вписати свій варіант у колонку «Інша назва», – розповідає Шевченко. –У результаті найбільше кількість людей проголосувала за Карлівку – 179, менше підтримали назву Щасливе – 69 голосів та Гранітне – 51 голос. Також люди пропонували назви Прибережне та Сугоклеївка, однак вони набрали менше десяти голосів. Якби різниця була у 10-20 голосів, можливо, ми зробили б повторне опитування. Але більшість вирішили повернутися до історичної назви Карлівка.

Загалом у голосуванні  взяли участь 80% жителів села. Остаточне рішення з перейменування прийняли на сесії сільської ради 21 серпня. Залишається тепер дочекатися рішення Верховної ради.
e-max.it: your social media marketing partner