ГПУ: Прокуратура області проводить перевірку по захопленню землі у Злинці

,

Прокуратура Кіровоградської області проводить перевірку по кримінальним правопорушенням щодо жителів Злинки Маловисківського району, повідомили у відповіді на звернення народного депутата Сергія Ларіна у ГПУ.

– Звернення направлено для вирішення прокурору Кіровоградської області, якому доручено організувати перевірку згідно з вимогами чинного законодавства, – йдеться у відповіді парламентарію. – Розгляд звернення контролюється Генеральною прокуратурою України.

Нагадаємо, у Злинці невідомі особи, сфальсифікувавши документи та приїхавши зі своєю технікою, намагалися зібрати врожай, проте селяни дали відсіч рейдерам. Нещодавно люди перекривали головну дорогу на виїзді з села, намагаючись привернути увагу влади і зупинити рейдерське захоплення їхньої землі, яку орендує товариство «Авангард».

– Ми демонструємо чітку позицію: рейдерів не допустимо. Влада нас запевняє у своїй підтримці, але хто ж, крім нас самих, відстоюватиме свої права? Від цієї махінації постраждало близько півтисячі людей. Мова йде про 2,5 тисячі гектарів землі, – розповів тоді «КП» представник ініціативної групи Олександр Недолужко.
e-max.it: your social media marketing partner