Надбавки вчителям передбачені, але не у всіх районах області

,

Надбавки за престижність праці вчителів (у граничному розмірі 20%) та щорічна грошова винагорода за сумлінну працю передбачені, але не у всіх районах. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський.

Отож, найбільший відсоток грошової винагороди до посадового окладу передбачено у Кіровоградському районі (70%), дещо менше у Маловисківському, Олександрійському та Гайворонському районах.

 

А от кошти на ці цілі взагалі не виділили Бобринецький, Долинський, Компаніївський, Новгородківський, Новоукраїнський, Олександрівський, Устинівський та Онуфріївський райони, в останньому також не передбачено кошти на виплату надбавки за престижність праці.

– Визначайтеся із пріоритетами у своїй роботі, серед яких мають бути і вчителі, – звернувся до голів РДА очільник області Сергій Кузьменко. – Цифри нуль у надбавках для педагогів я не сприймаю. Аби виправити подібну ситуацію, маєте збільшувати доходи територій. Облдержадміністрація готова ініціювати перед депутатським корпусом обласної ради підвищення фінансування видатків на освітню галузь.

e-max.it: your social media marketing partner