Працівники маловисківської юстиції, які видали дозволи рейдерам, досі ходять на роботу

,

Четверо працівників Маловисківського районного управління юстиції, які незаконно зареєстрували документи підприємству, що зараз намагається відібрати земельні паї у Злинці, досі знаходяться на своїх робочих місцях. Про це «КП» повідомив начальник Кіровоградського Головного територіального управління юстиції Віктор Кондратюк сьогодні, 21 серпня.

– Поки що ці працівники виконують свої обов’язки, – сказав він. – Це – начальник відділу реєстраційної служби речових прав на нерухоме майно, два реєстратори і одна особа, яка працює за цивільно-правовою угодою. У них закінчена службова перевірка. Службове розслідування має закінчитися до вівторка наступного тижня. По результатам буде відомо, що з ними робити далі.

Нагадаємо, на початку серпня у селі Злинка невідомі особи, сфальсифікувавши документи та приїхавши зі своєю технікою, намагалися зібрати врожай, проте селяни дали відсіч рейдерам. Нещодавно люди перекривали головну дорогу на виїзді з села, намагаючись привернути увагу влади і зупинити рейдерське захоплення їхньої землі, яку орендує товариство «Авангард».

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти працівників районного управління юстиції, які незаконно зареєстрували документи підприємству, що зараз намагається відібрати земельні паї у Злинці.

– До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості відносно посадовців реєстраційної служби Маловисківського районного управління юстиції, які, не перевіривши достовірності, зареєстрували 513 договорів оренди земельних ділянок одному з аграрних підприємств регіону, яке хоче захопити земельні паї, – повідомили «КП» у прокуратурі області.

Як уже повідомляла «КП», кримінальне провадження відкрито й проти рейдерів, які намагаються захопити земельні паї у Злинці.
e-max.it: your social media marketing partner