Кіровоградська інтелігенція виступає за повернення місту християнської назви Єлисаветград

,

Відомі кіровоградські науковці, історики, освітяни, краєзнавці, підприємці та журналісти виступили за повернення місту історичної назви Єлисаветград під час круглого столу в бібліотеці ім.Чижевського вчора, 20 серпня.

- Перейменування сьогодні ініціюється з ідеї декомунізації, а декомунізація – це ніщо інше, як повернення християнських цінностей української нації, які знищувалися комуністичним режимом. Єдиний вірний шлях до цього – відновити історичну справедливість і повернути місту християнську назву Єлисаветград, - говорить кандидат філософських наук Віталій Ігнатьєв.

- Питання перейменування стосується усіх  жителів і в першу чергу молоді, якій жити в цьому місті. Хочу висловити думку своїх учнів, які дуже жваво обговорюють цю тему. Молодь схиляється до повернення старої назви. Студенти вважають, що місту потрібно повернути те, що в нього не мали права забирати, - говорить директор Кіровоградської музичної школи №2 Валентина Ревенко.

- Я багато спілкуюся зі школярами, усі дуже хочуть, щоб місто називалося Єлисаветград, - додав народний артист України, відомий хореограф, керівник ансамблю «Пролісок» Анатолій Коротков і поцікавився в депутата міськради, яку думку  має з цього приводу депкорпус, якому, власне, і вирішувати долю міста.

- Не можу відповісти за інших депутатів, тому що більшість не висловлюють свою позицію чи то через намагання всім сподобатися, чи то з остраху звинувачень в симпатіях до Росії. Але всі ми розуміємо, що місто було названо не в честь імператриці, а ім'ям матері Іоанна Хрестителя святої Єлисавети. Тому не треба підміняти поняття і запускати певні політтехнології. У нас зараз є шанс повернути місту історичне, християнське ім'я Єлисаветград і ми зобов'язані це зробити, - вважає Артем Стрижаков.
e-max.it: your social media marketing partner