Стрижаков пропонує перейменувати Ленінський район на Златопільский, а Кіровський - на Інгульский

,

Депутат міської ради та ймовірний кандидат на посаду міського голови Артем Стрижаков заявив, що підтримує повернення Кіровограду історичної, християнської назви – Єлисаветград. При цьому, аби врахувати позицію інших жителів міста, пропонує перейменувати Ленінський район на Златопільский, а Кіровський - на Інгульский.

- Моя тверда позиція: якщо назва Кіровоград вже не може існувати, то ми зобов'язані повернути місту його історичне, християнське ім'я - Єлисаветград. При цьому необхідно врахувати позицію інших городян, перейменувавши Ленінський район на Златопільский, а Кіровський - на Інгульський, - написав Артем Стрижаков на своїй сторінці в Facebook.

Говорить, знає, що більшість кіровоградців проти перейменування взагалі, оскільки це не на часі, і в цілому поділяє думку містян. Однак, оскільки, за затвердженим законом, назва Кіровоград вже не може існувати, необхідно повернути місту його історичне, християнське ім'я - Єлисаветград.

- Ті, хто виступають проти повернення історичної назви, чомусь ототожнюють російську царицю Єлизавету зі Святою Елисаветою, матір'ю Іоанна Хрестителя, на честь якої насправді було назване наше місто. Я переконаний, підміна понять в цьому питанні - чистої води маніпуляція. Більш того, в умовах агресії проти України, вважаю небезпечною практику звинувачення в сепаратизмі прихильників повернення історичної, християнської назви, - вважає Стрижаков.
e-max.it: your social media marketing partner