У селах Кіровоградщини погіршується якість питної води

,


У селах Кіровоградщини погіршується якість питної води. Про це свідчать результати моніторингу води держсанепідслужбою області.

За результатами вибіркових обстежень водогонів області найчастіше фахівці виявляли незадовільне утримання зон санітарної охорони навколо водозабору, відсутність санітарного паспорту на підземне джерело та  лабораторного контролю якості води.

Мережі, обладнання, виробничі приміщення більшості водогонів знаходяться в незадовільному санітарно-технічному стані, їх обслуговування незадовільне, відсутні технологічні регламенти на водопостачання населенню, констатують в держсанепідемслужбі.

Крім того, в деяких районах області гостро стоїть питання забезпечення населення питною водою не тільки в якісному, але і в кількісному відношенні. Відтак, частина населення 67 сіл забезпечується привозною водою.

Також фахівці перевірили більше тисячі колодязів на теренах області, 66% з яких, виявилося, не відповідають нормативу. Найкритичніша ситуація  в Маловисківському  ( 93%), Новомиргородському  (84%) та  Знам'янському (82%) районах.

Зокрема, у воді колодязів відзначаються перевищення допустимих показників загальної жорсткості, сухого залишку осадів, заліза, нітратів і аміачних сполук.

За результатами виявлених відхилень держсанепідслужба області вже винесла 85 постанов на обмеження використання води для пиття. 
e-max.it: your social media marketing partner